Debat Battle – Inzet ICT verbetert de kwaliteit van onderwijs

Woensdag 23 mei was ik aanwezig bij “Maar wat werkt met ict? Praktijkverhalen over ict in het onderwijs“. Als fan van de film “The Great Debaters” was ik bijzonder blij met het showdebat met leerlingen Stedelijk Gymnasium Breda en Haarlemmermeer Lyceum.

Hoe werkt het?
Vooraf krijgen de debatteams de stelling van de dag: “Inzet ICT verbetert de kwaliteit van het onderwijs”. De teams bereiden zich voor op het debat zonder dat men weet of ze de stelling moeten aanvallen of verdedigen. Dit betekent dat ze tijdens de battle dus ook mogelijk een stelling moeten verdedigen waar ze persoonlijk niet voor zijn. Dit vind ik ook heel sterk aan dit concept omdat je daardoor ook wordt gedwongen om je te verdiepen in standpunten van de ander. Elk debatteam bestaat uit drie leerlingen. Het debat bestaat uit drie fasen: de opzetfase, de verweerfase en de conclusiefase. In elke fase komt één spreker van elk debatteam aan het woord.

Stelling: Inzet ICT verbetert de kwaliteit van onderwijs

Waarschijnlijk heb je al een mening over deze stelling maar ik raad je aan om deze video’s te bekijken en goed te luisteren naar de argumenten die zijn aangevoerd door de debatters van het Stedelijk Gymnasium Breda en Haarlemmermeer Lyceum.

De uitslag

En nu jij!

STELLING: Inzet ICT verbetert de kwaliteit van onderwijs

Welke argumenten heb jij?

Meer info:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s