Spoken word: ‘More than one way to be an educated man’

deze blog werd zondag 9 december 2012 gepubliceerd op Het Kind

Het debat over goed onderwijs is van alle tijden en wordt eindeloos gevoerd. Ironisch genoeg roept zo’n discussie eigenlijk meer vragen op dan antwoorden. Maar wat is de waarde van traditioneel onderwijs? Hoe kan het dat de meest succesvolle mensen in de maatschappij vaak publiekelijk toegeven dat ze eigenlijk nooit een opleiding van hoog niveau hebben afgesloten? Dit is een ‘spoken word’ van Suli Breaks, met als titel: Why i hate school, but love education’.

Paying homage to Jefferson Bethke’s “Why I Hate Religion but Love Jesus”, a piece that received 22 million views in the space of a week, I address a number of these issues in my offering “Why I Hate School, but Love Education”.

With scores of school leavers wanting to further their education with no guarantee of their dream job at the end of it, we should ask ourselves whether qualifications still hold the same value now as they did in previous years?

Does success in the school system correlate to success in life? Or is the school system simply geared towards fact retention and regurgitation? What is true education?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s