‘Ik haat school, maar ik hou van leren’

deze blog werd woensdag 12 december 2012 gepubliceerd op Het Kind

I hate school, but I love learning.‘ Dat is wat de Amerikaanse student Nikhil Goyal –  tevens schrijver van het boek One Size Does Not Fit All – recent poste op Facebook. Er volgden 99 comments, de meeste van leeftijdsgenoten die niet langer geloven in de overtuiging dat school nodig is om een onderwezen mens te worden. Ze representeren een steeds grotere groep. In deze bijdrage is een video van krachtige video van Tele’jon Quinn, een jongeman die van leren houdt, maar vast zit in het systeem wat hij noemt als een ’12-step brainwash camp’.
 
A growing number of young people have awoken to the fact that you don’t need to go to school to get an education and, sadly, sometimes school actually gets in the way of learning. More and more of these young people are taking a stand and taking the stage to share another reality.  There is a growing undercurrent of young people who are mad as hell. But instead of complying, they are paving the way to freedom for the children of our future by standing up and speaking out. They are writing books, writing articles, making videos, doing TED Talks, and starting movements to demand the freedom to follow more than one path to success.

Below is another powerful and insightful video from Tele’jon Quinn, another young man who loves learning yet is stuck in what he refers to as a 12-step brainwash camp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s