Meester App en juf Mies

meesterapp“Hoi, ik ben Meester App. Ik geef les over iPads, computers en apps in de klas. Het Ministerie heeft mij gevraagd een wedstrijd te organiseren. En hiervoor ben ik op zoek naar jou!”

“Meester App wil graag van docenten weten wat hun ideeën zijn. Als docent weet je namelijk het beste wat je in de klas wilt terugzien. Het beste idee wordt speciaal voor deze wedstrijd uitgewerkt tot een echte app. Bestaande apps komen in aanmerking voor mooie geldprijzen, dus ook ontwikkelaars worden opgeroepen mee te doen. Zo stimuleert Meester App nieuwe ideeën en worden de beste bestaande apps in kaart gebracht.”

Waarom doet OCW dit?

“Scholen zetten ict steeds vaker in om het leerrendement te verhogen, maar niet alle mogelijkheden worden ten volle benut”, aldus staatssecretaris Sander Dekker.

Denkt Dekker dat op deze manier te bewerkstelligen? Gaat het niet om wat anders in plaats van de tools? Gaat niet juist om de leraren en de didactische en ICT  vaardigheden? (lees kennisnet publicaties ICT bekwaamheid)

“Hallo, ik ben juf Mies en wil graag ICT inzetten om mijn lessen te verrijken, maar krijg geen tijd om me hierin te verdiepen en weet daarnaast ook niet hoe. Kun je me helpen Sander?”

Geef leraren ruimte en tijd!!

Schoenmaker blijf bij je leest

Hoera we gaan apps ontwikkelen….. duh daar is al een markt voor!

Bekijk bijvoorbeeld http://eduapp.nl een prachtig initiatief  voor het  vinden, delen en ontdekken van educatieve apps, compleet met lesbrieven!

Dus waarom “Meester App” met overheidsgeld?

Kunnen we dat geld niet beter ergens anders aan besteden in plaats van “ballontjes” met lucht oplaten?

Misschien zie ik het verkeerd….. laat het me weten!

Ik sta open voor de dialoog en laat me graag overtuigen, dus kom maar op met je reacties!!

4 gedachtes over “Meester App en juf Mies

  1. Volgens mij is deze wedstrijd er om het enthousiasme in het onderwijsveld voor ICT aan te wakkeren en om leraren, leerlingen en ouders te betrekken bij de ontwikkeling ervan. Het is niet de zoveelste app wedstrijd op zoek naar een halfbakken product, maar eerder een inventarisatie naar de behoeften van onderaf. Dat is vast al eerder gedaan via de gebaande paden, maar hopelijk biedt deze nieuwe vorm, die van een app-ideeen wedstrijd, nieuwe inzichten en worden er mensen aangesproken die zich eerder niet in de “formele” discussie durfden te mengen. Ik weet niet in hoeverre je deze wedstrijd op het conto van de Staatssecretaris kunt schrijven, maar wat mij betreft gaat er vooral positiveit vanuit en dat is ook wel eens leuk in deze tijd!

  2. @VillaAcademie Investeren op de bestaande en dat beter maken of het wiel zelf uitvinden? Deze vraag is eigenlijk voor iedereen overbodig, maar blijkbaar voor Dhr.Sander Dekker niet. Typisch iets voor geld over de balk, misschien binnenkort een leuk item voor Kanniewaarzijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s