De nieuwe VIVES: We maken het zelf!

vivesWat krijg ik toch een energie bij het maken van de VIVES! Wat hebben we weer fantastische verhalen verzameld! Wederom dank aan alle mensen die er weer aan hebben bijgedragen in het bijzonder ISW Hoogland, Jeroen Goes en Silvo Steenkamer.

Maar er is meer…. lees de intro van mijn collega hoofdredacteur Karin Winters.


Terwijl ik een restje van de pepernoten opeet en de kerstboom hier net opgezet is, schrijf ik [mede namens Marcel] dit voorwoord. Zelfs om je nu, terwijl je dit leest, een gelukkig onderwijsjaar te wensen is niet meer volgens de etiquette.

De aankomende Vives is helemaal gericht op ‘we maken het zelf’ en bevat vooral onderwerpen voor en over de Beta’s onder ons. Deze Vives is onze 3e uitgave als hoofdredactie-duo en ik wil hier even van de mogelijkheid gebruik maken om ons redactieteam een groot compliment te geven. We hebben weer een topinhoud verzameld en dat zou niet lukken zonder de bijdragen van de redactie.

Kijk eens naar het interview met Daan Roosegaarde, dat via Skype tot stand kwam. Maar ook het prachtige portret van Arjan van der Meij, met zijn ‘makered’ hart, de klant is koning met de jonge programmeur Nick Jordan en het artikel over het Technasium. Ook de rubrieken Eduapps, Schooltools, Recensies, Kijktips en de Betekening zouden niet gerealiseerd kunnen worden zonder redacteurs. Natuurlijk zijn we ook brutaal genoeg om mensen zelf aan het werk te zetten, de brutale vragen, het Blogpodium, de reisgids digitaal leermateriaal als start-up en de nieuwe rubriek Onderwijsondernemer.

Uiteraard zou Vives niet eens kunnen bestaan zonder adverteerders, dus ook voor hen een ‘bedankt en blijf ons vooral steunen’.  Marcel en ik zijn nog lang niet klaar, sterker nog we hebben wilde plannen voor 2015. De eerste actie is ‘vooreentienjebenjemijnvriendje’, laat die acceptgiro nu eens niet liggen, maar word echt lid van de Vives Community. Waarom? Dat doen we de komende maanden uit de doeken.

Maar nu eerst de NOT, waar wij natuurlijk ook te vinden zijn. In de aankomende editie van Vives lees je daar meer over.

Veel leesplezier gewenst en zoek ons vooral op tijdens de NOT.

Karin en Marcel

VIVES zal in de laatste week van januari op de deurmat liggen van alle abonnement houders.


Vives is de twee-maandelijkse, onafhankelijke uitgave ten behoeve onderwijsinnovatie en ict binnen het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Zowel directie, het management, de ict-coordinator, de docent, als de leerkracht die nauwelijks met de computer werkt, kan Vives Magazine van begin tot eind lezen. De afwisselende artikelen, recensies, ingezonden stukken van lezers, originele columns en interviews maken Vives tot een zeer gewaardeerd en kwalitatief hoogstaand vakblad, dat met bijna 20.000 abonnees het hart van het onderwijs raakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s