Beste meneer Sander Dekker

Beste meneer Dekker,

Kent u de kleine kampioen nog? De jongen die op zesjarige leeftijd door het onderwijssysteem al een enorme klap had opgelopen. Weet u nog? Hij kon niet met de klas mee met lezen, liep een enorme achterstand op en moest doubleren.

U kent zijn reisverslag toch? Weet u nog dat hij op de basisschool tegen muren liep? En hoe het was toen op jonge leeftijd duidelijk werd dat hij een zware vorm van dyslexie heeft. U bent toch bekend met zijn gevecht tegen dyslexie, het onbegrip, de erkenning?

De kleine kampioen is ondertussen puber, zit op de middelbare school, liep in de brugklas opnieuw tegen het onderwijssysteem aan maar……. hij laat zich weer niet uit het veld slaan. Het is en blijft een kampioen, die keihard werkt aan zijn droom!

Maar beste meneer Sander Dekker wanneer stopt u met het pesten van dyslecten?

Beste meneer Dekker.

In 2013 riep u dat dyslecten aangepast eindexamen kunnen doen doordat ze meer tijd krijgen en dat de teksten die ze moeten lezen uit grotere letters bestaan. Is dit passend onderwijs?

U vindt het belangrijk dat kinderen goed leren omgaan met ICT toch? Maar waarom geeft u dyslecten niet de hulpmiddelen die ze nodig hebben?

Beste meneer Dekker,

Vandaag heeft u weer een tik uitgedeeld aan de “kleine kampioen”. U heeft nu bepaald dat dyslectische leerlingen bij het komende eindexamen geen gebruik meer mogen maken van spellingcontrole op de computer. Uw argument: “gelijke monniken, gelijke kappen”.

Onder het mom van “gelijke monniken, gelijke kappen” waarom niet brillen verbieden? Een rijexamen doen zonder bril kan nog steeds vreemde situaties opleveren. Welke sterkte bril had u ook alweer?

Beste meneer Dekker,

U praat over passend onderwijs en gepersonaliseerd leren, maar waarom moeten leerlingen allemaal door hetzelfde hoepeltje heen?

Waar u praat over “gelijke monniken, gelijke kappen” heb ik het over discriminatie. Waar u praat over “passend onderwijs” heb ik het over buitensluiten.

Beste meneer Dekker,

Binnenkort gaat de kleine kampioen examen doen. U heeft hem al vanaf zijn zesde jaar in onderwijssysteem gepest. Hij kan ondertussen tegen een stootje. Als mens is hij hierdoor enorm gegroeid. Ook als u steeds weer de spelregels blijft veranderen zal deze kampioen alleen maar sterker worden. Hiervoor wil ik u namens de kampioen ontzettend bedanken want het zijn deze doorzetters die BV. Nederland gaan redden.

6 gedachtes over “Beste meneer Sander Dekker

 1. Gelijke monniken, gelijke kappen: als het startpunt al niet gelijk is, dan is deze uitspraak volkomen inhoudsloos. Dyslectici hebben al een achterstand in ons reguliere onderwijs, vanaf de start. Die achterstand verhelp je op deze wijze natuurlijk niet! Slechte argumentatie van Sander Dekker.

 2. Wie aandelen heeft in het Van Dale woordenboek zit gebeiteld! Volgende stap wordt het examen Nederlands spelling ook gewoon weer lekker zoals vroeger handgeschreven op papier?
  Moeder van een kampioen

 3. Meneer Sanders , bedenkt u eens dat u een kind heeft dat dyslectisch is ,en ineens voor het feit wordt gesteld dat hij/ zij een examen moet doen, in een zelfde tijdsbestek als de medeleerlingen, die geen dyslectie hebben.
  Dit staat gelijk met diploma zwemmen met een arm , terwijl de andere kinderen er gewoon twee hebben .
  U begrijpt toch wel dat het uiteindelijk om de verworven kennis gaat en niet om het tijdstip dat het examen klaar moet zijn ?
  Van leerlingen met een beperking is toch een passende oplossing? Waarom wordt deze dan op het moment surprime weggehaald ?
  Misschien heeft u dit stukje nooit zo bekeken, maar ik vraag u dan toch te herzien wat u bedacht heeft .

 4. Waar ik bang voor ben…dat Sander deze tekst met ander denk- gevoelskader leest…mss denkt hij wel: goed dat ik het zo lastig maak dan worden de dyslecten geactiveerd om zich te verzetten tegen hun beperking…

  In dat denken en voelen zit we in deze liberale tijdsgeest … Ze blijven van mening dat je kansen moet nemen…terwijl daar kansen krijgen aan vooraf gaat, maar dat blijft buiten zicht…

  Uw zoon heeft zichzelf een kans gecreëerd door zijn vechtersmentaliteit en heeft zich ondanks (en dus niet dankzij!!) beleidsmakers en hun extra opgelegde hindernissen staande weten te houden… Hoe erg voor hen die niet de intrinsieke kracht/creativiteit bezitten om de prestatiewedstrijd uit te lopen doordat hun dyslexie hen teveel beperkt met daar bovenop de onwil om tegemoet te komen 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s