De nieuwe VIVES: The Big 5

VIVES_Cover150The Big 5
De 150e editie van Vives

Lang, lang geleden in een wereld zonder facebook, iPads of twitter waren er al mensen aan het pionieren en innoveren met ICT in de klas. Vives Magazine is al 17 jaar de reisgids van deze pioniers. Vives is het magazine over onderwijsinnovatie & ICT, geschreven vóór en dóór het Nederlandse onderwijs.

We zijn over het algemeen bescheiden, maar pakken toch groots uit met het thema: “De BIG five”. Hierin is ruim aandacht voor innovaties in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Grote steden, grote uitdagingen!

Vakmanschap, kwaliteit, kennisnetwerken en professionele ontwikkeling waarbij leraren zich blijven ontwikkelen zijn speerpunten die bij alle grote steden terugkomen en waarvoor men ook subsidies heeft vrijgemaakt om dit verder te stimuleren. Als geboren Rotterdammer ben ik blij met de ontwikkelingen in mijn stad. Deze ontwikkelingen worden in deze editie verwoord door Han de Jonge, Inge Spaander en Ralf Hillebrand. Simone Kukenheim, wethouder in Amsterdam, neemt ons mee door de onderwijsstraten van Amsterdam. Ook de vaste rubrieken staan in het teken van de grote steden, zoals blogpodium door Remko Boers, een echte onderwijsman in Den Haag.

De stad biedt meer dan ooit kansen. De stad is een geweldige leeromgeving of, zoals Erwin Blom in zijn interview zegt, “De stad kan één groot leslokaal worden”.

Deze stad
Altijd wat
Niks van plan
Toch weer plat
Wil of niet
Je gaat mee
Deze stad
Kent geen nee

Veel leesplezier met deze stedentrip!

Marcel

VIVES zal in de laatste week van mei op de deurmat liggen van alle abonnement houders.


Vives is de twee-maandelijkse, onafhankelijke uitgave ten behoeve onderwijsinnovatie en ict binnen het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Zowel directie, het management, de ict-coordinator, de docent, als de leerkracht die nauwelijks met de computer werkt, kan Vives Magazine van begin tot eind lezen. De afwisselende artikelen, recensies, ingezonden stukken van lezers, originele columns en interviews maken Vives tot een zeer gewaardeerd en kwalitatief hoogstaand vakblad, dat met bijna 20.000 abonnees het hart van het onderwijs raakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s