De start!

het leven binnen communicatie opleiding@avans

En? Hoe bevalt het? Wat vindt je ervan? Dit zijn vragen die mij veel gesteld zijn de afgelopen weken.

Hoe overleef ik….

Deze weken heb ik me vooral bezig gehouden met de vraag: “Hoe organiseer ik mezelf?”. Praktische zaken zijn geregeld zoals laptop, mobiel. Complimenten voor IT service van Avans! Tijd genomen om rond te snuffelen op Blackboard, iAvans, R-schijf, Instagram, Facebook en tijd nodig gehad om mezelf online te organiseren door enkele koppelingen van online accounts te maken zodat ik makkelijk overal bij mijn spullen kan. Met volle vaart vooruit!

In het werkveld

Daarnaast heb ik als stagecoach kennisgemaakt met mijn studenten. De whatsappjes zijn al heen en weer gegaan. Het viel mij wel op dat ze nog heel onzeker zijn voor hun stage maar weet zeker dat het allemaal goed gaat komen met ze. Kijk ook uit naar de bedrijfsbezoeken en ben benieuwd bij welke bedrijven en personen ze terecht zijn gekomen. Een mooi rijtje waarvan ik hoop dat ik er vanuit mijn netwerk nog een aantal zou kunnen toevoegen.

1 kans voor een eerste indruk

Samen met een collega een start gemaakt met de voorbereidingen van de werkcollege’s “creatief denken” waarbij we de opdracht voor de studenten hebben gekoppeld aan Studie Loopbaan Begeleiding (SLB). We proberen studenten vanaf de start in een creatieve modus te zetten door ze direct aan de slag te zetten.

De verkenning

Ik wil een nog beter inzicht krijgen in het onderwijsprogramma om te kijken waar en hoe we online nog meer kunnen toevoegen in bestaande vakken of op andere wijze. De eerste uitwisseling met collega’s over curriculumontwikkeling online communicatie, social media en communities was inspirerend. Er liggen volop kansen voor de opleiding en de studenten. Het is alleen zoeken naar wat precies, hoe en wanneer….. Alle tips zijn welkom!

De collega’s

Open, sociaal, plezier zijn wel steekwoorden die mij opkomen als ik het team na twee weken zou moeten beschrijven. De koffiegesprekjes, de lunchwandeling, een borrel zijn zeer waardevolle momenten om elkaar te leren kennen. Misschien heb ik niet iedereen informeel al kunnen spreken maar hoop dit zeker komende weken te doen.

Op de vraag “Hoe bevalt het?” kan ik zeggen: “Heel goed! Leuke club mensen! En volop uitdagingen!”

Het begin is gemaakt!

#wordtvervolgd

OVER COM@AVANS

De Academie voor Communicatie en User Experience van Avans Hogeschool biedt in Breda de opleidingen Communicatie en Communication & Multimedia Design. Studenten Communicatie ontwikkelen zich hier tot strategische communicatiespecialisten of tot creatieve nieuwe media­ontwerpers. Communicatiestudenten richten zich op strategische communicatie binnen organisaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s