SOCIETY, YOU’RE A CRAZY BREED

When you want more than you have
You think you need
And when you think more than you want
Your thoughts begin to bleed
I think I need to find a bigger place
‘Cause when you have more than you think
You need more space

Chris McCandless was een lonely soul die zich afzette tegen het lege materialisme van de middenklasse. Na te zijn afgestudeerd verbrak het contact met zijn ouders en zijn zus en begon hij door de Verenigde Staten te reizen. Hij droomde al jaren over een tocht in de wildernis van Alaska, waar hij in zijn eigen voedsel wilde kunnen voorzien. In 1992 na een tocht verbleef hij in een bus die in de wildernis stond. Hij leefde van rijst die hij had meegebracht, klein wild dat hij schoot en eetbare planten. Zijn dagelijks menu was onvoldoende om op gewicht te blijven daarom besloot hij terug te keren naar de bewoonde wereld. Vanwege de natuuromstandigheden door een toevloed van smeltwater kon hij niet terug. McCandless leefde in totaal zo’n 113 dagen in de bus waar hij overleed. Velen kennen dit verhaal waarschijnlijk door de film Into the Wild.

Bijna 30 jaar later is hij zeker geen lonely soul meer. Er zijn steeds meer mensen die zich keren tegen het materialisme, de oude economie, de rat race waar het vooral draait om groei groei groei vaak ten koste van een ander of de natuur. De verschillen zijn alleen maar groter geworden. We putten onszelf en de aarde steeds verder uit. Laten we een signaal afgeven! Je bent niet alleen!

Deze week was de top 2000. Volgend jaar op deze plaat stemmen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s